tisdag 19 januari 2010

Hembakade kex


Nu vet vi att vi kan baka bröd. Då antar vi nästa utmaning: att baka kex.


Här ser ni resultatet av våra första kex. Enkelt och gott. Härefter skall vi försöka att inte köpa några kex i affärer. Varför det när det är så enkelt att göra egna?


Skurna chokladkakor


200 g margarin eller smör
2 dl socker
5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg


Pensling och garnering:
1 ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 6 delar. Forma dem till rullar. Lägg dem på en smord plåt. Platta till rullarna. Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem ca 15 minuter. Skär dem medans de är varma i 2 cm breda, sneda bitar.


2 kommentarer: