söndag 21 februari 2010

Mamma Marias leverbiffar


Jag läste för en tid sedan om hur lite man tog vara av en ko när man slaktade den. Inte så värst miljösmart. Enligt artikeln borde man äta inälvsmat i betydligt större utsträckning. Uäck, vad äckligt! Inälvsmat!


Igår på Prisma utförde jag min nya vana, att titta efter -30 % kött som jag kan frysa ned (efter utställningen med freeganer inser jag att jag inte är snål utan trendig när jag gör så). Mitt i allt hamnade jag framför malen lever. Slängde ned två paket i kärran. Tänkte i mitt stilla sinne att nedfrusen lever förblir just nedfrusen. Därför startade jag upp min leverbifftillverkning nu på morgonen för att frysa ned färdiga leverbiffar istället.


Här är resultatet: 28 leverbiffar för 5,50 €. Om de är goda, vilket de ser ut att vara, är det ju finemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar